Adelės Liepos Kaunaitės personalinė tapybos paroda “Meilės mašina”

Share this post


Adelės Liepos Kaunaitės personalinė tapybos paroda “Meilės mašina”

2020 m. gegužes 16 d.

Adelė Liepa Kaunaitė – tapytoja, jaunoji menininkė, pasižyminti originaliu pasaulėvaizdžiu, savitu meniniu braižu. Ją domina pamatinės vertybės – meilės fenomenas, žmogaus santykis su gamta per mitologinę prizmę, dirbtinumo ir natūralumo apraiškos ir jų priešprieša. Dailininkės tikslas – sukurti naujo pobūdžio tapybos darbus ir surengti dviejų personalinių parodų ciklą „Meilės Mašina“ . Pristatymas numatytas Zanavykų muziejuje Lukšiuose (Šakių rajonas, Marijampolės apskritis) ir Arkos galerijoje Vilniuje.
“Meilės mašina‘‘ – tapybos ir vaizdinės medžiagos parodų ciklas, sudarytas iš dviejų, vienas kitą papildančių ir tarpusavyje polemizuojančių projektų. Jis bus pristatomas dviejose skirtingose meninėse erdvėse – provincijoje įsikūrusiame Zanavykų muziejuje ir Vilniuje – mūsų sostinėje.
Zanavykų muziejuje parodos koncepcija: “Meilė” – jausmas, pakylėjantis žmogų iki dieviškumo. “Mašina“ – lakoniškos, mechaniškos, bejausmės būtybės simbolis. Pavadinimo paradoksalumas įprasmina žmogiškumo idėją ir viltį, kad žmonija netaps mašinomis, o meilė ir kiti jausmai išliks. Rodoma medžiaga atskleis menininkės dvasines būsenas, jausmus – drovumą apnuoginant širdį, drąsą griaunant sienas tarp žmonių.

Jaunosios menininkės Adelės Liepos Kaunaitės personalinė tapybos paroda “Meilės mašina” Zanavykų muziejuje buvo atidaryta gegužės 16 d. Į atidarymo šventę susirinko jaunosios menininkės gerbėjai, draugai, bičiuliai ir svečiai. Atidarymo metu buvo demonstruojamas video filmas. Du vienas kitą papildantys ir tarpusavyje polemizuojantys projektai susijungė į vieną bendrą parodos ciklą – “Meilės mašiną”.

Skip to content