Pianistės Marie Fransua solinis koncertas

Share this post


Pianistės Marie Fransua solinis koncertas

2022 m. gegužės 28 d. Zyplių dvaro sodybos Amamtininkų name vyks pianistės Mary Fransua solinis koncertas. Kartu pasirodys ir mūsų kraštietis smuikininkas Justinas Kaunas, kuris šiuo metu gyvena Olandijoje.

Belgijos pianistė ​​Marie François koncertavo Belgijoje, Nyderlanduose, Prancūzijoje, Vokietijoje, Liuksemburge, Italijoje, Ukrainoje, Rumunijoje, JK ir JAV. Tarp šių pasirodymų – koncertas Amsterdamo Concertgebouw, Rumunijos Athenaeum, Karalienės Elizabetos salėje Antverpene… per B-Classic festivalį Belgijoje, pianistų festivalį Majamyje, Schiermonnikoog festivalį Nyderlanduose ir Auroros muzikos festivalį Švedijoje.

Jos debiutinis kompaktinis diskas „Eclectic/Being me“ buvo išleistas 2019 m. balandį kartu su Nyderlandų leidyba „Challenge Records International“. Po dviejų savaičių kompaktinis diskas buvo išrinktas tarp 10 geriausių klasikinės muzikos albumų, tą mėnesį išleistų per Apple Music visame pasaulyje. Kartu su tokiais menininkais kaip Borisas Giltburgas ir Renaudas Capuconas. 2021 m. ji išleido naują EP „Memories of Tomorrow“. Ji taip pat pradėjo savo podcast’ą: „Musing with Marie“ ir yra reguliariai prašoma pasikalbėti apie klasikinę muziką per televiziją ir radiją.

François pradėjo groti pianinu būdama penkerių metų. Bakalauro laipsnį ji baigė pas Joopą Celisą Mastrichto konservatorijoje, magistro studijas Belgijoje pas Alaną Weissą ir magistrantūros studijas pas Poliną Leščenko. Šiuo metu ji tobulina savo grojimą prof. Eliso Virsaladze klasėje Scuola di Musica di Fiesole Italijoje. François dalyvavo Elisabeth Leonskaja, Jano Wijn, Pavel Gililov, Aleksandro Melnikovo, Yoheved Kaplinsky, Anton Nell, Alexander Moutouzkine, Sergio Tiempo, Peter Donohoe meistriškumo kursuose… Ji taip pat trejus metus dalyvavo Academia Chigiana Sienoje, kur vedė pamokas su Lilya Zilberstein.

Bilieto kaina – 5 EUR (bilietai parduodami 1 val. prieš koncertą). Kviečiame! 

Skip to content