Kūrybinių darbų parodos “Atgimimas” atidarymas

Share this post


Kūrybinių darbų parodos “Atgimimas” atidarymas

Kovo 22 d. (penktadienį) 14 val. Zanavykų muziejuje vyks VšĮ “Šakių Diakonija” dienos užimtumo centro sutrikusio intelekto žmonėms kūrybinių darbų parodos „ATGIMIMAS“ atidarymas ir centro veiklos pristatymas. Maloniai kviečiame dalyvauti! 

Negalės  paliesti asmenys nori pristatyti savo kūrinius, kad jų darbus pamatytų kuo daugiau žmonių. Parodoje pamatysite grafikos kūrinius atspindinčius pavasarį, kai sielą budina atgimimo džiaugsmas. Šie meno kūriniai yra sukurti naudojant linoraižinio iškiliaspaudės grafikos technika. Ant linoleumo  lakšto specialiais raižikliais išpjaunami tarpai tarp piešinio elementų. Iškilosios klišės vietos tepamos dažais ir presu popieriuje daromas atspaudas. Tapėme ant porceliano su specialiais markeriais. Bandėme stygių meno techniką ( naudojama amatininkų technika, dizainų kūrimas naudojant linijas, naudojant medį, vinis ir siūlus).

Taškas po taško technikos pagalba su specialiomis lazdelėmis piešėme ant maišelių taip pat parodoje pamatysite šia technika  margintus velykinius kiaušinius. Gaminome rankų darbo muilą, lydėme natūralų vašką, iš kurio gaminome rankų darbo žvakes, taip pat iš vaškuolių sukome natūralias žvakes.  Parodoje taip pat pamatysite batikos technika dažytas kojines, stalo padėkliukus,  iš rankų darbo popieriaus pagamintas užrašų knygutes,  keramikines vazas, angeliukus, magnetukus, varpelius, iš medžio pjautus iš pirografu išdegintus stalo padėkliukus, virtuvines menteles ir lenteles, akriliniais dažais dekoruotas žvakes, rožes (rankšluostukus), iš siūlų pagamintas dekoratyvines aveles, paukščiukus, drugelius.

Kaip ir kiekvienas žmogus, taip ir negalios paliesti, turi teisę užimti deramą vietą bendruomenėje pagal savo galimybes bei poreikius. Tai be galo nuostabūs, darbštūs, kūrybingi žmonės. Jie svajoja ir džiaugsmu dalinasi su draugais, kai svajonės tampa realybe. Jų nuoširdumas ir atjauta kitam paperka visus esančius šalia. Dėka jų galimybių, kruopštumo ir noro kuo daugiau išmokti, darbai tiesiog užburia. Kiek džiaugsmo suteikia visiems iš molio nulipdytas angelas, žvakidė ar papuošalas mamai.”    

Informacija pateikė VšĮ “Šakių Diakonija” dienos užimtumo centras sutrikusio intelekto žmonėms

Skip to content